Volta VSM

Volta Elektrikli Bisiklet Batarya & Akü Tamiri

Volta elektrikli bisiklet modelleri günümüzde oldukça popüler hale geldi. Kullanımın artmasıyla batarya sorunları da oluşabiliyor. Volta elektrikli bisiklet batarya ve akü tamiri hizmetimiz tam olarak size göre! Bisikletinizin ömrünü uzatmak, oluşan batarya sorunlarına çözüm bulmak için batarya tamiri hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Bataryatamiri.net olarak alanında uzman ekibimiz Volta elektrikli bisikletlerdeki batarya kaynaklı sorunları tespit ederek tamir hizmeti sunmaktadır. Votla batarya tamir hizmetimiz için bizlere 0551 643 1555 numarasından ulaşabilirsiniz.

Volta Elektrikli Araç Bataryası Sorunları ve Çözümleri

Elektrikli scooter ve bisikletlerin her geçen gün yaygınlaşmasıyla beraber kullanıcılar kısa mesafeli yerlere giderken oldukça pratik ve ekonomik ulaşmanın keyfini yaşıyor. Elektrikli bisiklet/scooter tercihi yaparken de farklı markalar ve modeller ortaya çıkıyor. Bu markalar arasında en bilindik olanlardan bir tanesi ise Volta Motor’dur.

Volta Elektrikli Bisiklet Batarya Tamiri
Volta Elektrikli Bisiklet Batarya Tamiri

Volta Motor, çeşitli modellerde elektrikli bisiklet, elektrikli bisiklet hatta elektrikli araba modelleri sunuyor. Bu araçların bazılarında jel tabanlı akü kullanılırken bazılarında lityum iyon batarya teknolojisi kullanılmaktadır. Genellikle yeni modellerinde lityum iyon batarya görülürken, daha hacimli ve eski teknoloji araçlarında ise jel akülerle karşılaşılmaktadır. Bu içeriğimizde Volta elektrikli araçların bataryaları hakkında teknik bilgilendirme, yaşanılan sorunlar ve çözümleri hakkında bilgilendirme yapacağız.

Elektrikli araçların farklı donanımlarından dolayı arızalar oluşabilir. En sık karşılaşılan sorunlardan bir tanesi ise zamana bağlı olarak kullanılan batarya/akünün ömrünü yavaş yavaş tamamlaması ve menzil kısalmaları veya performans sorunları oluşmasına yol açmaktadır.

1. Volta Elektrikli Araç Hiç Enerji Almaması

Elektrikli bisikletiniz veya elektrikli aracınız eğer hiçbir şekilde çalışmıyorsa ve şarj almıyorsa büyük ihtimal ile batarya kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz demektir. İlk olarak eğer varsa aracın sigortalarını ve temassızlık yapabilecek soketlerini kontrol etmek gerekir. Tüm bunlara rağmen bir çözüm oluşmadıysa batarya tamiri yapılması gerekebilir.

2. Volta Elektrikli Araç Menzil Sorunları

Kullanıcıların en çok yaşadığı sorunlardan bir tanesi ise zamana bağlı olarak menzil kısalmalarıyla karşılaşmasıdır. Bataryalar kullanıldıkça kapasitelerinde azalmalar meydana gelir ve bir süre sonra ömrünü tamamlar. Buna bağlı olarak menzil kısalmaları yaşanmaktadır. Eğer menzil şikayetleriniz varsa muhakkak yeni bir batarya ile değişim yapılmalı veya batarya yenileme işlemi gerçekleştirilmelidir.

3. Volta Elektrikli Araç Performans Sorunları

Özellikle jel akülü sistemlerde zamanla performans kayıpları ortaya çıkabilir. Örneğin yokuş çıkarken ağır ilerleme, şarjın birden bitmesi gibi durumlar oluşabilir. Bu durum akünün yaşlandığı anlamına gelir ve yenisi ile değişim yapılmalıdır. Aynı durum lityum iyon bataryalar için de geçerlidir.

4. Volta Elektrikli Araçların Bir Anda Şarjı Bitmesi

Volta elektrikli araçlarda bataryaya bağlı olarak yaşanan sorunlardan bir tanesi ise bataryanın bir anda şarjının bitmesidir. Bu durum genellikle aracın aşırı yüke bağlı olarak bataryanın kapanması sonucu oluşmaktadır. Örneğin motora gerektiğinden fazla yük bindiyse lityum iyon bataryalar içerisinde yer alan BMS sayesinde aşırı akıma karşı koruma sağlarlar.

Volta Elektrikli Bisiklet / Scooter Batarya Tamiri Nasıl Yapılır?

Volta elektrikli araçların bataryasını temelde ikiye ayırmak doğru olacaktır. Bunlar jel akülü modelleri ve lityum iyon bataryalı olarak ayrılabilir. Her iki modelin de farklı tamir şekilleri bulunmaktadır. Volta batarya tamir işlemlerinde kullandığımız yöntem ve tespitler ile ilgili detaylar bu başlıka altında yer almaktadır.

1. Volta Jel Akülü Elektrikli Araç Akü Tamiri

Jel akülü modellerin batarya değişimi nispeten daha kolaydır. Bu aküler ömrünü tamamladıktan sonra yerinden çıkartılarak yenisi ile değiştirilmelidir. Bu sistemler genellikle 36V (3 Akülü) – 48V(4 Akülü) – 60V(5 Akülü) – 72V(6 Akülü) olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sistemdeki tüm aküler bir bütün olarak düşünülüp aralarından bir tanesinin arızalanması sonucunda tüm akü sistemi değiştirilmelidir. Sistemden çıkartılan eski aküler ayrı ayrı olarak farklı yerlerde kullanılabilir ancak eski akülerin içerisine yeni akü bağlantısı yapılmamalıdır. Aksi halde yakın zaman içerisinde tekrar akülerin değişmesi gerekecektir.

Sistemin içerisindeki akülerin tamamı birbirine seri olarak bağlanmaktadır. Bu sayede motorun çalışması için gereken gerilim değeri karşılanabilir.

2. Volta Lityum İyon Batarya Tamiri

Voltanın elektrikli scooter, elektrikli bisiklet gibi modellerinin bazılarında lityum iyon batarya bulunmaktadır. Lityum iyon bataryalar daha yeni bir teknoloji olmasıyla beraber hafif, uzun ömürlü ve performanslı bataryalardır. Bu bataryaların tamiri için aşağıdaki adımlar izlenebilir.

  1. Sorunun tespit edilmesi: Lityum iyon bataryalarda yaşanan sorunlar temelde hücrelerden veya BMS devresinden kaynaklanmaktadır. Eğer hücreler yaşlanmışsa, kapasite kayıpları başlamışsa yeni hücreler ile değişime gidilmesi gerekir. Bir diğer sorun ise bataryanın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan BMS devresinin arızalanmasıdır.
  2. Hücrelerin veya BMS devresinin değişimi: Eğer bataryanızı doğru koşullarda saklayarak, 1-2 sene boyunca düzenli olarak kullandıysanız ve menzil sorunları yaşıyorsanız yüksek ihtimaller hücrelerin değişmesi gerekecektir. Bu işlemde batarya içerisindeki hücreler yenisi ile değiştirilebilir. Bazı durumlarda daha yüksek kapasiteli hücreler kullanarak menzil uzatma işlemine gidilebilir. Eğer BMS devresinde arıza tespit edilirse yenisi ile değiştirilmesi gerekecektir.
  3. İzolasyon ve Paketleme: Tüm işlemler doğru bir şekilde yapıldıktan sonra bataryanın izole edilmesi gerekir. Aksi halde yanma/patlama durumu oluşabilir. Buna bağlı olarak geri dönüşü olmayan senaryolar yaşanabilir.
  4. Kalite Kontrol: Lityum iyon batarya tamiri yapılmış olan yeni batarya kalite kontrol aşamasına girer ve ölçümleri yapılır. Eğer doğru sonuçlara ulaşılırsa müşteriye güvenli bir şekilde teslim edilir.

Volta Elektrikli Bisiklet / Scooter Batarya Ömrü Uzatma

Elektrikli bisikletlerin bataryaları ortalama 1 sene içerisinde ömürlerini tamamlar. İyi kullanılması durumunda ise 2 sene üzerinde sağlıklı bir şekilde kullanıma imkan sunarlar. Bilinçli kullanıcı olarak bataryaların dikkatli bir şekilde kullanılması, uygun koşullarda depolanması daha uzun süre bataryanızı sağlıklı bir şekilde kullanmanızı sağlayacaktır.

Volta elektrikli araçlar için batarya kullanımını ikiye ayırmak doğru olacaktır. Bazı araçlarda Jel akü bazı cihazlarda ise lityum iyon batarya kullanımı tercih edilmektedir. Dolayısıyla her iki kimya birbirinden farklı olduğu için farklı şekilde kullanılmalıdır.

1. Jel Akü Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Her kullanımdan sonra akü tekrar şarj edilmelidir. Mümkün olduğunca akünü şarjı %30 seviyesinin altına düşmeden şarja takılmalıdır.
  • Jel aküler her ne kadar soğukta çalışmaya uygun olsalar da uzun ömürlü olarak kullanmak için mümkün olduğunca soğuktan sakınmak lazım.
  • Aküler kullanılmayacağı zaman dolu bir şekilde saklanmalıdır.
  • Aküler aracın üzerinde takılıyken ayda bir kere yerleri sırasıyla değiştirilmelidir.
  • Aküler değiştirileceğinde sistemdeki bütün akülerin yenilenmesi gerekir.

2. Lityum İyon Batarya Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Lityum iyon bataryalar her kullanımdan sonra şarja takılmalıdır. Mümkünse %40 altına düşmemeli ve %20 altına kesinlikle inmemelidir.
  • Lityum iyon bataryalar %80 – %90 seviyesindeyken şarjdan çekilmesi faydalı olacaktır.
  • Bataryalar uzun süre kullanılmayacağı zaman %30 – %40 seviyesindeyken oda sıcaklığında saklanmalı ve mümkünse ayda bir kere muhakkak kullanılmalıdır.
  • Bataryalar aşırı sıcak ve aşırı soğuk ortamda kullanılmamalıdır.
  • Bataryanın izolasyonu sağlanmalıdır. Kullanılan batarya soğuk, nem ve rutubete karşı muhakkak korumalı olmalıdır.
  • Lityum iyon bataryalar yanma/patlama ihtimali barındırdıkları için kesinlikle fiziksel bir darbe almamalıdır.
  • Lityum iyon bataryalar hızlı şarj olabilir ancak şarj süresi 2 saatin altına düşmemelidir. Mümkünse 5 saatte şarj edilmesi gerekir.

Uygun Fiyata Kaliteli Volta Elektrikli Bisiklet Scooter Tamiri

Volta elektrikli bisiklet batarya tamiri muhakkak alanında uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Aksi halde yanma ve patlama durumu oluşabileceği gibi batarya üretim sürecinde yapılan yanlış müdahaleler ve teknikler bataryaların ömrünün çok kısa olmasına yol açacaktır. Dolayısıyla batarya konusunda yetkin olmayan kişiler batarya tamir işleminden uzak olmalıdır.

Eğer sisteminizde jel akü kullanılıyorsa bu akülerin değişimi kullanıcılar tarafından yapılabilir. Bu işlemi yapmadan önce mevcut sistemdeki kabloların fotoğrafını çekip, yeni aküleri aynı şekilde montajlayabilirsiniz. Burada muhakkak eski sistemin aynısını kurduğunuzdan emin olmalısınız. Aksi halde kısa devre sonucunda aşırı ısınma, şişme, akülerin ölmesi gibi durumlarla karşılaşılabilir.

Eğer elektrikli aracınızın batarya veya aküsünde sorun yaşıyorsanız aşağıdaki iletişim adreslerinden bize ulaşabilir ve uygun fiyata kaliteli hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Ayrıca, ücretsiz şekilde bilgi alabilirsiniz.

Hizmet Verdiğimiz Volta Elektrikli Bisiklet Modelleri

Volta elektrikli bisikletlerin farklı modelleri ve farklı tipte aküleri olduğundan bahsetmiştik. Ülkemizde en çok tercih edilen Volta marka elektrikli araçların bazıları ise şunlardır:

1. Volta VSM Elektrikli Bisiklet

Ülkemizde en sık karşılaşılan modellerden bir tanesi Volta’nın VSM modelidir. Bu modelin içerisinde 4 adet jel akü bulunmaktadır. Bu aküler eski teknoloji oldukları için kısa süre içerisinde ömürlerini tamamlar. Pek çok kullanıcı bu aküleri LiFePO4 aküler ile değiştirmektedir. Bunun için 48V 18Ah BMS devreli LiFePO4 akü tercih edilebilir. Bizim tavsiyemiz de LiFePO4 akü dönüşümü olacaktır. LiFePO4 kimyası ortalama 8-10 sene kadar performanslı bir kullanım sunmaktadır. Eğer LiFePO4 dönüşümü talebiniz varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

2. Volta VB1 Elektrikli Bisiklet

Voltanın elektrikli bisikletlerinden bir tanesi olan VB1 modeli lityum iyon batarya kullanmaktadır. Lityum iyon bataryalar jel akülere oranla daha maliyetli olabilir ancak kullanım ömürleri, performansları ve hafif olmalarıyla ön plana çıkmaktadır. Yeni teknoloji olmasıyla beraber daha performanslı bir kullanım sunmaktadır. 250W motoru bulunan VB1 modelinde 36V 8.8Ah kapasiteli lityum iyon batarya kullanılmaktadır. Eğer müşterilerimiz bisikletinin menzilinin uzamasını talep ederse batarya kapasitesi arttırılabilir ve daha uzun kullanım imkanı sunar.

3. Volta VT1 Elektrikli Scooter

Volta’nın elektrikli scooter modeli olan VT1 en çok satan modeller arasında yer alıyor. Küçük bir bataryası olmasıyla beraber bataryanın kapasitesinden arttırım yapılabilir. 250W motor gücü ve 36V 6Ah bataryası ile gelen Volta VT1 modeli 36V 9.6Ah kapasiteye kadar yükseltme imkanı sunmaktadır. Eğer menzil konusunda sorun yaşıyorsanız bize ulaşarak daha yüksek kapasite ile yenilenmiş batarya tamiri talep edebilirsiniz.

4. Volta APEC APM5 3 Tekerli Elektrikli Motosiklet

Voltanın son dönemlerde yaygınlaşan 3 tekerlekli yük ve yolcu taşımak için geliştirdiği modellerden bir tanesi olan APM5 modelinde jel akü kullanılmaktadır. Daha uzun ömürlü bir batarya kullanımı için mevcut jel akülü bataryalar LiFePO4 dönüşümü yapılarak kullanıcılara sunulabilir. Bu dönüşüm ilk bakışta oldukça maliyetli gibi görünse de 8 – 10 sene kadar performanslı bir şekilde kullanılabiliyor olduğu için oldukça ekonomik ve kaliteli bir seçenek olacaktır.

5. Volta VM4 3 Tekerli Elektrikli Motosiklet

3 tekerlekli modeller arasında yer alan VM4 oldukça güvenli ve kolay bir kullanım sunmaktadır. 1kW motoru ile şehir için kullanım için performanslı olmakla beraber jel akü kullanan modeller arasında yer almaktadır. Mevcut jel aküler için LiFePO4 dönüşümü yapmak oldukça performanslı ve menzil anlamında ciddi fark yaratacak bir seçenektir. Eğer akülerinizin ömrü dolduysa ve yenisi ile değiştirmeyi düşünüyorsanız LiFePO4 ile yenilenmiş formunu düşünmenizi tavsiye ederiz. Bununla beraber ücretsiz bir şekilde bilgi almak için bizlere ulaşabilir ve sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Eğer Volta markasının farklı modellerdeki elektrikli araçlarını kullanıyorsanız bizimle iletişime geçebilir ve bilgi alabilirsiniz. Uzman ekibimiz ve yetkin teknik personellerimiz sayesinde en uygun fiyatlarla en kaliteli hizmete ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bizimle irtibat kurmaktan çekinmeyin.

Whatsapp & Telefon: 0551 643 1555

Mail: [email protected]

Volta elektrikli bisikletimin aküsü hızla şarjını kaybediyor. Ne yapmalıyım?

Eğer akünüz hızlı bir şekilde bir anda şarjını tamamlıyorsa yüksek ihtimalle akünüz ömrünü tamamladı demektir. Bu durumda akünüzü test edebilir ve en doğru sonuç için sizlere bilgi verebiliriz.

Akümün kapasitesi düştü, yeni bir akü almalı mıyım yoksa onarılabilir mi?

Eğer akünüz dengeli bir şekilde deşarj oluyorsa, akünüz normal kullanımda menzil sorunları yaşatıyorsa yüksek ihtimalle akülerinizin ömrü tamamlanmış demektir. Bu durumda batarya yenileme işlemi gerçekleştirilmesi gerekir.

Akümü kendim tamir etmeye çalışabilir miyim?

Eğer jel akü kullanıyorsanız mevcut akülerinizi yerinden çıkartıp, bağlantılarını doğru bir şekilde gerçekleştirerek yeni akülerinizi bağlayabilirsiniz ancak lityum iyon batarya kullanıyorsanız muhakkak alanında uzman birinden destek almanız gerekmektedir.

Yazının Son Güncellenme Tarihi: Ocak 16, 2024

Yorum Bırakın