Elektrikli Süpürge Bataryası Yenileme Hakkında Her Şey

Teknolojinin ilerlemesiyle beraber şarjlı elektrik süpürgeleri yaygınlaşmaya başladı. Özellikle dış mekanlarda, araç içi temizliğinde ve prizden uzak alanlarda oldukça kullanışlı olduğu için çok fazla rağbet görmeye başladı. Şarjlı elektrik süpürgelerinin çok farklı modelleri olmasıyla beraber en sık karşılaşılan sorunlardan bir tanesi süpürge şarjının çok çabuk bitmesi veya pillerin ömrünü tamamlamış olmasıdır. Ancak üzülmenize gerek yok, çünkü içerisindeki piller yenisiyle değiştirilebilir ve şarjlı süpürgeniz ilk günkü performansına kavuşur.

Elektrikli Süpürge Batarya Yenileme – Değişimi Nasıl Yapılır?

şarjlı süpürge batarya tamiri

Elektrikli süpürgelerin batarya tamiri punta makineleri ile pillerin bir araya getirilmesi şeklinde yapılır. Piyasada bulunan çok farklı modeller olsa da cihazın çalışması için gerekli gerilim ve kapasite değeri yakalandığı sürece sorunsuz bir şekilde çalışacaktır.

Öncellikle arızalı olan piller yuvasından çıkartılır. Ardından, şekil ve gerilim değeri olarak aynı özelliklere sahip olan bir pil grubu puntalanır. Yeni yapılmış olan piller pil yuvasına yerleştirilir ve cihaz ilk günkü performansına kavuşur. Burada uzman bilgisine danışmak önemlidir. Aksi halde yanlış pil seçimi, yanlış montajlama, kısa devre gibi durumlarda geri dönülmez sonuçlar oluşabilir. Dolayısıyla hem süpürgeniz çalışmaz hale gelebilir hem de piller ömrünü tamamlayabilir.

Piller tehlikeli ürünler oldukları için bu işlem profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Aksi halde, yangın ve patlama riski oluşabilir. Uzman kadromuz ile batarya yenileme hizmeti vermekteyiz. Eğer şarjlı süpürgenizin çalışma süresinde sorun yaşıyorsanız bizimle iletişime geçerek uygun fiyatlarla şarjlı süpürgenizin ilk günkü performansına ulaşabilirsiniz. Bizlere ulaşmak için web sitemizin sağ alt tarafında yer alan sohbet alanını veya [email protected] mail adresini kullanabilirsiniz.

Şarjlı Süpürge Pilleri Nasıl Çalışır?

Şarjlı süpürgelerin içerisinde genellikle iki tipte pil bulunur. Bunlardan en sık kullanılanı Ni-Cd (nikel-kadminyum) kimyasına sahip olan pil gruplarıdır. Diğer pil çeşidi ise son zamanlarda giderek popülerlik kazanan li-ion (lityum iyon) pillerdir. Her iki pil çeşidinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Ancak yeni üretilen şarjlı ve robot süpürgelerin çoğunda lityum iyon piller kullanılmaktadır. Bu piller enerji yoğunluğu bakımından en zengin pil çeşididir. Bu özelliği sayesinde küçük hacimlerde yüksek enerji depolayabilir.

Elektrikli Süpürge Batarya Çeşitleri

Şarjlı süpürgelerin batarya çeşitlerinin genelde iki tipte olduğunu belirtmiştik. Bu batarya çeşitlerinin özelliklerini kısaca açıklamak isteriz.

1. Ni-Cd Pilli Bataryalar

  • Ni-Cd piller kendi kapasitesinden çok daha fazla akım verebilir.
  • Ucuz bir pil çeşididir.
  • Hacimleri kısmen büyüktür.
  • Ulaşması kolaydır.
  • Genellikle motorlu cihazlarda kullanılır.
  • Çevreye zararlı bir kimyaya sahiptir.

2. Li-ion Piller

  • Ni-Cd pillere göre çok daha yeni bir teknolojidir.
  • Kendi kapasitelerinin 10 katından fazla deşarj akımı sağlayan türleri vardır.
  • Enerji yoğunluğu en yüksek pil (kolay ulaşılabilir olan) kimyasıdır.
  • Üretimin artmasıyla beraber giderek ucuzlamaktadır.

Elektrikli Süpürge Bataryası Hakkında Bilinmesi Gereken İncelikler

şarjlı süpürge

Şarjlı süpürgeler her ne kadar dikkatli kullanılsa da zamanla piller performansını kaybetmeye başlar ve yavaş yavaş ömrünü tamamlar. Süpürge pilleri ömrünü tamamladıktan sonra tek yapılması gereken pillerin yenisi ile değiştirilmesidir. Kesinlikle pillere “şoklama”, fazla gerilim verme, canlandırma gibi işlemler yapılmamalıdır. Aksi halde piller patlayabilir veya yanabilir.

 Elektrikli Süpürge Bataryası Nasıl Kullanılmalıdır?

Pillerin ömrünün uzaması için bazı önlemler alınabilir. Bu sayede pillerin daha geç ömrünü tamamlaması sağlanır. Alınacak bu önlemler pil tipine göre farklılık göstermektedir.

1. Ni-Cd Piller Nasıl Kullanılmalıdır?

  1. Ni-Cd piller kapasitesinin %10’u ile en az on saat boyunca şarj edilmelidir. Kesinlikle tam şarj olmadan şarjdan alınmamalıdır. Örn: 1000mAh pil, 100mA ile şarj edilmelidir.
  2. Pillerin şarjı tamamen bitmeden şarja takılmamalıdır.
  3. Piller uzun süre kullanılmayacaksa dolu bir şekilde saklanmalıdır.
  4. İlk şarjları 16 saat kadar sürmelidir.

2. Li-ion Piller Nasıl Kullanılmalıdır?

  1. Li-ion piller doğru gerilim değeri ile şarj edilmelidir.
  2. Piller tam bitmeden şarja takılması gerekmektedir.
  3. Uzun süre kullanılmayacak ise %30 seviyesinde bırakılmalıdır.
  4. İlk şarj için özel bir koşul yoktur.

Şarjlı Süpürge Bataryası Fiyatları Nedir?

Şarjlı süpürge pili fiyatları modeline, pil türüne ve pil sayısına göre farklılık göstermektedir. Genellikle süpürge pilleri, pil adedine bağlı olarak 200 – 600TL arasında fiyata sahiptir.

En Sık Kullanılan Şarjlı Süpürge Bataryaları

Ülkemizde bazı süpürge modelleri çok fazla adet satıldığı için bazı süpürge pillerine olan talep yüksektir. Ortalama bir süpürge pilinin 2-3 sene kadar ömrünün olduğunu varsayarsak bu modellerin en sık değişen modeller olduğunu öngörmek mümkündür.

1. Arçelik K6130 Şarjlı Süpürge Pili

Arçelik’in en çok satışını yaptığı ürünlerden bir tanesi olan K6130 modelinde 15 Adet AA boy Ni-MH pil kullanılmaktadır ve 18V’da çalışmaktadır. Orjinal kapasitesi 1500 mAh olan piller, 2700mAh’a kadar yükseltilerek süpürgenin kullanımı uzatılabilir.

arçelik k6130

2. Kenwood HV170 Şarjlı Süpürge Pili

Kenwood marka şarjlı süpürgeler zamanında çok satılmış olduğu için bataryaları da çok rağbet görmektedir. Toplamda 7 adet SC boy pil kullanılan modelde 8.4V ile çalışmaktadır. Orjinal bataryası 1300mAh olmasına rağmen talep edilmesi durumunda daha da yüksek kapasite ile değişim sağlanabilir.

3. Rowenta RH-8771 24V Batarya

Rowentanın güçlü süpürgelerinden biri olan RH-8771 modelinde  20 adet SC batarya kullanılmaktadır. Bu piller toplamda 24V gerilimi yakalar. Kapasitesi ise 2000mAh civarındadır.

4. Eufy Robovac 11 – 11S – 35C Batarya

Son dönemlerde popülerliğini kazanan robot süpürge modellerinin de ortalama 2 senede bir pillerinin değişmesi gerekir. Bu durumda eski bataryanın tamiri veya sıfırdan yeni batarya tercih edilebilir. Robot süpürgelerin büyük bir çoğunluğunda lityum iyon piller kullanıldığı için BMS devresine de ihtiyaç duyulmaktadır. Eğer pillerinizin verimi azaldıysa ve BMS devreniz sağlamsa sadece pillerinizi değiştirerek ilk günkü gibi kullanıma devam edebilirsiniz. Bu işlem için bize [email protected] veya web sitemizin ileti kısmından ulaşabilirsiniz.

5. Xiaomi Mop Pro Batarya

Yine robot süpürgeleri arasında en sık kullanılanlardan bir tanesi Xiaomi’nin Mop Pro modelidir. Bu model de diğerleri gibi lityum iyon pil ile çalışmaktadır. Montaj şekli ise dik bir forma sahiptir. Üzerindeki BMS devresi sağlam ise sadece piller değiştirilerek ilk günkü çalışma süresine erişilebilir.

Tüm şarjlı süpürgelerinizin bataryaları için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca elektrikli bisiklet batarya tamiri veya diğer tüm pilli ürünleriniz için ücretsiz destek alabilirsiniz. Bunun için [email protected] veya web sitemizdeki sohbet kısmını kullanabilirsiniz.

Bu içeriğimize ek olarak dilerseniz ” Robot Süpürge Batarya Tamiri ” başlıklı içeriğimizi inceleyerek robot süpürgeleriniz için tamir hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Ne zaman bir şarjlı süpürge bataryası tamir edilmeli?

Eğer şarjlı süpürge bataryası tamir edilmesi gerekiyorsa, genellikle süpürgenin batarya ömrünün bitmiş olması nedeniyle performansı düşmüş olacaktır. Bu durumda, bataryanın tamir edilmesi ya da değiştirilmesi gerekebilir.

Şarjlı süpürge bataryası tamir işlemini kendim yapabilir miyim?

Batarya tamir işlemi, genellikle bir uzman tarafından yapılması önerilen bir işlemdir. Bunun nedeni, bataryanın içerisinde bulunan elemanların hassas olması ve bataryanın açılıp kapatılması sırasında zarar görme riskinin olmasıdır. Ayrıca lityum iyon piller patlamaya ve alevlenmeye meyillidir. Eğer batarya tamir işlemini kendiniz yapmayı düşünüyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçip ücretsiz teknik destek alın.

Şarjlı süpürge bataryasının tamir edilmesi ne kadar zaman alır?

Şarjlı süpürge bataryasının tamir işlemi, bataryadaki bozulmuş elemanların ne kadar çok olduğuna göre değişebilir. Genellikle, batarya tamir işlemi birkaç saat sürebilir.

Yazının Son Güncellenme Tarihi: Ocak 11, 2024

Yorum Bırakın